SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Kłopoty już za Legimi? Zysk znów w górę

W pierwszym kwartale 2025 roku firma Legimi, oferująca e-booki i audiobooki w modelu subskrypcyjnym, zwiększyła r/r przychody o prawie 6 proc., zarabiając na czysto 2,2 mln zł. – Wyniki potwierdzają stabilność naszego modelu biznesowego mimo wyzwań, z jakimi mierzyliśmy się w ostatnich miesiącach – podkreśla Mikołaj Małaczyński, prezes Legimi.

Dołącz do dyskusji: Kłopoty już za Legimi? Zysk znów w górę

4 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Eee
Na pewno konkurencja legimi coś jeszcze wymyśli żeby im dowalić. Przecież nie o to chodzi żeby temat się tak szybko uspokoił. Za długo żyję na tym świecie… :)
odpowiedź
User
Motyle
Nie wiem czy komuś się opłaca ich bardziej grillować. Teraz są targi książki w Warszawie. Spotykam wydawców, którzy odeszli z Legimi i podobno kasa im spadła z całości sprzedaży cyfry. Niby coś tam wróciło, ale nie do końca jednak. Są rozczarowani swoim posunięciem względem Legimi, stracili czas i pieniądze, a jeszcze podburzyli autorów. Stąd dojrzewa pomysł by skopiować abonament, ale na swoich warunkach. Co wydaje się oczywiste, ale też były wątpliwości czy da się to osiągnąć.
odpowiedź
User
Nick
Ja się stamtąd ewakuowałam. Zostały same nołnejmy, obyczajówki, romansidła. Cała solidna literatura faktu zniknęła, za większość sensownych książek trzeba dodatkowo dopłacać pomimo wykupionego abonamentu. Koncept stracił dla mnie sens, a byłam heavy userem.
odpowiedź