Czego nie pokazuje nam teraz Mediapanel? A powinien [FELIETON]
Google: ruch na stronach mimo rozwiązań AI "jest stabilny"
Netflix to prawie połowa streamingu w Polsce. Które platformy odwiedzamy w wakacje?
Klauzula sumienia w reklamie i PR. Kogo i dlaczego nie chce obsługiwać branża?
Wraca znany kanał. Kiedyś należał do TVN, teraz koncesję ma Grupa Polsat Plus
Wielki powrót do TVP. Marzena Rogalska poprowadzi „Pytanie na śniadanie” [TYLKO U NAS]
Tak wygląda nowe „Idź na całość”. Oto zdjęcia ze studia reaktywowanego teleturnieju
Ruszyły zdjęcia do nowego „The Floor”. TVN jesienią pokaże aż trzy sezony [NASZ NEWS]
Związkowcy z RASP chcą podwyżek dla pracowników. „Koszty życia ciągle rosną”
Tak kurczy się prasa regionalna. Spadki sprzedaży nawet o 45 proc.
Wszystkie dzienniki ze spadkami sprzedaży. Które straciły najwięcej?
Znany dziennikarz po niemal 30 latach odszedł z „Wyborczej”. Teraz pracuje w PR
"Wróć do domu z malinką" - Krzysztof Ibisz w nowej reklamie
Przez blisko 25 lat zajmował się marketingiem największych marek aut. Teraz odchodzi
Piotr Janiszewski przeszedł z Wirtualnej Polski do Bauer Media Outdoor Poland
Sylwia Kaska doradczynią zarządu i partnerem startegicznym w Sample
Nie ma mocnych na RMF FM. Radio ZET i Plus z najlepszymi wynikami od lat, kilka stacji mocno w dół
Radio TOK FM bez szefa muzycznego
Dziennikarz przeszedł z Gazeta.pl do Polskiego Radia 24
Eska Rock zmienia poranną audycję. Trójka prowadzących
Znamy jury konkursu Złote Spinacze 2025. Wirtualnemedia.pl z reprezentacją
Natalia Głatki i Magdalena Bodys z awansami w oLIVE media
Firma z rynku farm wiatrowych zatrudniła AP Communication
Generacja Z w social media. Jak radzą sobie z tym pracodawcy?
Za co klienci cenią dyskonty i hipermarkety?
Polacy coraz częściej wybierają piwa bezalkoholowe
Pensja powyżej 10 tys. brutto. W tych zawodach tyle zarobisz
T-Mobile Polska zarabia więcej. Przybyło ponad pół miliona klientów
Wyciekła możliwa data premiery iPhone'a 17. To już niedługo
Zygmunt Solorz nie nadzoruje już tego telekomu. Firma znów na plusie
Chińska zadyszka Apple. Dużo więcej z usług
Marne lato nie zatrzymało grupy CCC. Ta sieć sklepów urosła najmocniej
Primark uruchamia aplikację mobilną. Kiedy pojawi się w Polsce?
Zmiana na czele PZU. Andrzej Klesyk odwołany
Te piosenki najczęściej grano w radiu. Dawid Podsiadło za gwiazdami z zagranicy
"Królów" w ramówce TVP1 zastąpi serial z Barbarą Kurdej-Szatan
„Chłopaki z baraków” z nowym sezonem. Serial znany z memów
Nie żyje aktor Tomasz Jarosz. Był głosem w „Scooby-Doo”, „Smerfach” i „Gwiezdnych wojnach”
Dyrektorzy IT zawsze musieli decydować, gdzie umieścić firmowe dane. Jednak obecnie niesie to za sobą konsekwencje, których nie było jeszcze kilka lat temu. Wybór dostawcy chmury to dziś przede wszystkim kwestia zarządzania ryzykiem prawnym. Pytanie nie brzmi „czy przejść do chmury”, ale „którą chmurę wybrać” – i czy masz nad nią faktyczną kontrolę.
W nowej kampanii reklamowej Orange z udziałem bohaterów serialu „Rodzinka.pl” (tym razem postaci granej przez Macieja Musiała oraz jej kolegów) promowany jest Pakiet Swobodny. Akcję przygotowały firmy Publicis Poland, Chimney, Post Meridan i Initiative Warszawa.
Henkel Polska zaczął kolejną kampanię reklamową środków piorących marki Perwoll z udziałem Mai Sablewskiej. Za realizację akcji, prowadzonej pod hasłem „Wygraj zakupy z Mają w Mediolanie”, odpowiadają agencje TBWA i Smolar oraz dom mediowy MEC.
Ruszyła właściwa odsłona kampanii reklamującej usługę CyberTarcza oferowaną przez Orange wraz z Neostradą. Akcję, której bohaterami są Serce i Rozum, przygotowały firmy Publicis Poland, Film Produkcja, Platige Image, Genetix i Initiative Warszawa.
Startuje wizerunkowa kampania reklamowa sieci restauracji McDonald’s pod hasłem „#MamsmakanaMaka”. Za przygotowanie i realizację akcji odpowiadają firmy DDB & Tribal, Macroscope OMD i 24/7 Communication.
mBank rozpoczął kampanię promującą płatności kartą i smartfonem dostępne dla posiadaczy oferowanego przez ten bank ekonta mobilnego. Akcję, prowadzoną pod hasłem „#mądremyki”, przygotowano we współpracy z firmami Grey Group Poland, Flota Filmowa i Mindshare Poland.
Rozpoczęła się telewizyjna kampania reklamująca nowy wariant piwa Okocim Radler (produkowanego przez Carlsberg Polska) - Cola z limonką. Za przygotowanie akcji odpowiadają firmy Brasil, Mojo i PHD.
W naszym cotygodniowym zestawieniu najciekawszych reklam minionego tygodnia znalazły się cztery komercyjne produkcje polskie i jedna społeczna kampania z zagranicy. Są to: spoty promujące napój Tiger Mental, piwo Redd’s i lody Grycan, akcja edukacyjna o śmieciach oraz kampania społeczna o miejscach parkingowych dla niepełnosprawnych.
Nowy spot wyborczy Bronisława Komorowskiego zarzuca Andrzejowi Dudzie ukrywanie prawdziwych poglądów w sprawie dopłat dla rolników i ograniczenia wydobycia węgla. Pierwszy raz urzędujący prezydent wysunął te zarzuty w czasie debaty w TVP i Polsacie.
Sieć sklepów Biedronka (Jeronimo Martins Polska) w ramach obchodów 20-lecia działalności prowadzi kampanię wizerunkową, a na półki sklepowe wprowadza produkty nawiązujące opakowaniem do dawnych lat. Akcję przygotowały i realizują firmy Duda Polska, OTO Film i MEC.
IAB Polska, organizator drugiej edycji IAB Interactive Camp podpowiada 4 sprawdzone sposoby na budowanie relacji w branży digital.
Zaczęła się multibrandowa kampania reklamowa lodów Nestlé Schöller. W akcji, pod hasłem „Więcej niż lody”, prezentowane są wszystkie produkty tej marki: Kaktus, Banani, Nesquik, Cortina, Manhattan, Lion i Kit Kat.
Do sprzedaży trafiła nowa wersja piwa Harnaś (produkowanego przez Carlsberg Polska) - Harnaś Wysokochmielowy. Towarzyszy temu kampania reklamowa pod hasłem „Więcej chmielu w piwie” przygotowana przez Red8 Advertising, Propeller Film, AlienFX i PHD Media Direction.
Do sprzedaży trafiły nowe słodycze marki Wedel skierowane do dzieci: krem Czekotubka, batoniki Oki! i porcjowane Ptasie Mleczko Extra Mleczne. Wspiera to kampania reklamowa przygotowana przez firmy Grandes Kochonos, Cosmo, OMD i 24/7 Communication.
Pod hasłem „Lody od pokoleń” rozpoczęła się kampania reklamowa lodów Grycan, w której występuje Zbigniew Grycan, założyciel produkującej je firmy. Akcję we własnym zakresie przygotował dział marketingu przedsiębiorstwa.
Kasa Stefczyka rozpoczęła promocję „Kolekcjoner korzyści” obejmującą szereg bezpłatnych usług. Towarzyszy temu kampania reklamowa - przygotowana przez firmy Apella, Ursa i Lightcraft - z udziałem Ryszarda Rembiszewskiego, znanego przez wiele lat jako prowadzący „Studia Lotto”.
Rozpoczęła się kampania reklamowa z udziałem Tomasza Kota promująca pożyczkę gotówkową w ofercie T-Mobile Usługi Bankowe, wcześniej reklamowanej przez Roberta i Annę Lewandowskich. Za przygotowanie i realizację akcji odpowiadają agencja DDB & tribal i dom mediowy Starcom.
Ruszyła kolejna odsłona kampanii reklamowej sieci sklepów Decathlon utrzymana w formacie kreatywnym „The Cathlons”. Akcję przygotowały agencja interaktywna K2 i dom mediowy Lowe Media.
Aktorka Penelope Cruz została twarzą reklamową piwa bezalkoholowego Karmi (produkowanego przez Carlsberg Polska). Jej wizerunek będzie wykorzystywany zarówno w jego reklamach (odpowiadają za nie firmy Red8 Advertising, Propeller Film, The Chimney Pot i PHD Media Direction), jak też na butelkach.
Nowy spot wyborczy Andrzeja Dudy prezentuje ostre, agresywne wypowiedzi Bronisława Komorowskiego oraz jego wpadki z okresu kampanii skontrastowane z wyważonymi deklaracjami Dudy nawołującymi do wspólnoty w społeczeństwie.
Viacom International Media Networks (VIMN), nadawca m.in. MTV, Nickelodeon, Comedy Central i Channel 5, tworzy międzynarodową grupę, która ma pomóc reklamodawcom tworzyć niestandardowe i oparte na kontencie kampanie w mediach cyfrowych.
Nowa reklama piwa Lech (produkowanego przez Kompanię Piwowarską) pokazuje efekty wizyty Leszka Chmielewskiego w Afryce. Kampanię przygotowały agencje GPD Agency, , Lubię To, Afekt i Publicon, studio OTO Film i dom mediowy MEC.
Zapisz się do newslettera