„Down the road. Zespół w trasie” nowym programem Przemysława Kossakowskiego. Bohaterami osoby z zespołem Downa
W niedziele, 23 lutego TTV rozpocznie emisję nowego programu Przemysława Kossakowskiego „Down the road. Zespół w trasie”, którego bohaterami są osoby z zespołem Downa.
Audycja opowiada o szóstce młodych osób z zespołem Downa, które wraz z Przemysławem Kossakowskim ruszają w podróż po sześciu krajach. Zmierzą się ze stereotypami, które często określają ich jako niesamodzielnych i wymagających opieki.
„Down the road. Zespół w trasie” to polska wersja belgijskiego formatu „Down the road”, który został zrealizowany w Belgii i emitowany również w telewizji holenderskiej.
- Jesteśmy drugim krajem, które odważył się na taki program - komentuje portalowi Wirtualnemedia.pl Lidia Kazen, dyrektor programowa TTV. - Od początku też wiedzieliśmy, że to Przemek Kossakowski będzie tu właściwą osobą. On ma tę umiejętność, która potrafi sprawić, aby głos bohaterów był dobrze usłyszany. A w tym programie ważne jest, by dać osobom z zespołem Downa przestrzeń do nowych doświadczeń, kibicować i wierzyć im, bo „Down the road” to jest podróż wbrew i na przekór ograniczeniom - dodaje.
Polska wersja programu w TTV emitowana będzie od niedzieli, 23 lutego 2020 roku.
W 2019 roku udział TTV w rynku telewizyjnym wśród wszystkich widzów wyniósł 2,24 proc.
Newsletter

Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku