Marka Roberta Makłowicza promuje włoskie specjały
Makłowicz i Synowie rusza z digitalową kampanią, której celem jest promocja autentycznie włoskich produktów dostępnych w ofercie firmy. Są to makarony pochodzące z Bari w regionie Apulia w południowych Włoszech oraz oliwy z Emilia-Romagna, regionu leżącego na północy Włoch, obfitego w gaje oliwne.

Osią kampanii będzie cykl filmów zrealizowanych w Bari. Publikacja materiałów wideo zostanie wsparta działaniami z Ewą Szczęsną, uczestniczką 7. edycji Masterchef Polska. Kampania potrwa do połowy maja br.
- Filozofia naszej marki opiera się na haśle: jedzenie to przyjemność. Liczy się smak, autentyczność i jakość. Dlatego nasze produkty wytwarzamy tylko tam, gdzie mamy gwarancję, że spełnimy te kryteria. Podobnie było z naszymi wiodącymi włoskimi artykułami – makaronem i oliwą, które postanowiliśmy wyrabiać we Włoszech. Nasze poszukiwania na znalezienie idealnych partnerów trwały latami. W końcu udało się. W przypadku oliwy jest to włoska rodzinna firma działająca na północy Włoch w regionie Emilia-Romagna, słynącym z gajów oliwnych. Co do makaronu, nawiązaliśmy współpracę z fabryką w Bari w regionie Apulia. To właśnie dzięki nim, za pośrednictwem najwyższej jakości produktów jesteśmy w stanie przenieść naszych konsumentów wprost na Półwysep Apeniński i to bez podróżowania – mówi Mikołaj Makłowicz, wiceprezes zarządu Makłowicz i Synowie.
Za działania PR i influencer relations odpowiada agencja Lepont, za współpracę z Ewą Szczęsną i komunikację digital - zespół marketingowy firmy Makłowicz i Synowie wraz z agencją Flamink.

Newsletter







Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku 



Dołącz do dyskusji: Marka Roberta Makłowicza promuje włoskie specjały