"Mam Talent!" hitem sobotniego wieczoru w TVN
16. edycję programu „Mam Talent!” śledzi średnio 1,44 mln widzów – wynika z danych Nielsena. TVN w porze emisji programu jest najchętniej oglądalną stacją w każdej grupie wiekowej.
Program „Mam Talent!” jest emitowany na antenie TVN w soboty o godz. 19.30, począwszy od 2 marca. Do tej pory ukazały się trzy odcinki 16. edycji, które gromadzą przed ekranem średnio 1,44 mln widzów. To daje stacji TVN 11,97 proc. udziału w telewizyjnym rynku w grupie wszystkich widzów, 12,43 proc. w grupie komercyjnej 16-49 i 12,51 proc. wśród widzów w przedziale wiekowym 20-54 - wynika z danych Nielsen Audience Measurement, do których dotarł portal Wirtualnemedia.pl.
TVN liderem w porze emisji “Mam Talent!”
Jak dotąd największym zainteresowaniem widzów cieszył się trzeci odcinek z 15 marca, który obejrzało średnio 1,55 mln odbiorców. Najmniej widzów – 1,37 mln - obejrzało “Mam Talent!” w drugim tygodniu emisji 8 marca.
W sobotnie wieczory, w porze emisji "Mam Talent!” TVN jest najchętniej wybieraną przez widzów stacją; dotyczy to każdej z analizowanych grup wiekowych.
“Mam Talent!” z mniejszą widownią niż rok temu
Rok temu, w sobotnie wieczory o godz. 20.00, stacja TVN emitowała 15. edycję talent show, które wówczas śledziło o 190 tys. widzów więcej niż obecną. Wówczas średnia widownia po trzech odcinkach wyniosła 1,64 mln widzów, co dało stacji TVN 13,54 proc. udziału wśród wszystkich widzów, 13,52 proc. w grupie komercyjnej 16-49 oraz 13,23 proc. w grupie wiekowej 16-59 – wynika z danych Nielsena.
Czytaj także: Będzie 14. edycja „MasterChefa”. Wzrośnie główna nagroda
Jurorami 16. edycji, podobnie jak w ubiegłym sezonie, są: Marcin Prokop, Julia Wieniawa i Agnieszka Chylińska. Program prowadzą Agnieszka Woźniak-Starak i Jan Pirowski. "Mam talent!” to polska edycja brytyjskiego formatu „Got Talent”. Talent show jest emitowane na antenie TVN od 2008 roku. Producentem wykonawczym programu jest FremantleMedia Polska.
Newsletter

Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku