"Mam Talent!" hitem sobotniego wieczoru w TVN
16. edycję programu „Mam Talent!” śledzi średnio 1,44 mln widzów – wynika z danych Nielsena. TVN w porze emisji programu jest najchętniej oglądalną stacją w każdej grupie wiekowej.

Program „Mam Talent!” jest emitowany na antenie TVN w soboty o godz. 19.30, począwszy od 2 marca. Do tej pory ukazały się trzy odcinki 16. edycji, które gromadzą przed ekranem średnio 1,44 mln widzów. To daje stacji TVN 11,97 proc. udziału w telewizyjnym rynku w grupie wszystkich widzów, 12,43 proc. w grupie komercyjnej 16-49 i 12,51 proc. wśród widzów w przedziale wiekowym 20-54 - wynika z danych Nielsen Audience Measurement, do których dotarł portal Wirtualnemedia.pl.
TVN liderem w porze emisji “Mam Talent!”
Jak dotąd największym zainteresowaniem widzów cieszył się trzeci odcinek z 15 marca, który obejrzało średnio 1,55 mln odbiorców. Najmniej widzów – 1,37 mln - obejrzało “Mam Talent!” w drugim tygodniu emisji 8 marca.
W sobotnie wieczory, w porze emisji "Mam Talent!” TVN jest najchętniej wybieraną przez widzów stacją; dotyczy to każdej z analizowanych grup wiekowych.
“Mam Talent!” z mniejszą widownią niż rok temu
Rok temu, w sobotnie wieczory o godz. 20.00, stacja TVN emitowała 15. edycję talent show, które wówczas śledziło o 190 tys. widzów więcej niż obecną. Wówczas średnia widownia po trzech odcinkach wyniosła 1,64 mln widzów, co dało stacji TVN 13,54 proc. udziału wśród wszystkich widzów, 13,52 proc. w grupie komercyjnej 16-49 oraz 13,23 proc. w grupie wiekowej 16-59 – wynika z danych Nielsena.
Czytaj także: Będzie 14. edycja „MasterChefa”. Wzrośnie główna nagroda
Jurorami 16. edycji, podobnie jak w ubiegłym sezonie, są: Marcin Prokop, Julia Wieniawa i Agnieszka Chylińska. Program prowadzą Agnieszka Woźniak-Starak i Jan Pirowski. "Mam talent!” to polska edycja brytyjskiego formatu „Got Talent”. Talent show jest emitowane na antenie TVN od 2008 roku. Producentem wykonawczym programu jest FremantleMedia Polska.