SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Ile zarabia Radio 357? Mamy wyniki finansowe: przychody nie nadążyły za kosztami

W 2024 roku przychody internetowego Radia 357 zwiększyły się o 7 proc. do 15,06 mln zł. To mniej od prognoz rozgłośni. Przy wyższej dynamice kosztów stacja zanotowała 115 tys. zł straty, mimo lepszych wyników w drugim półroczu.

Dołącz do dyskusji: Ile zarabia Radio 357? Mamy wyniki finansowe: przychody nie nadążyły za kosztami

97 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
left leg
I dlatego ja wspieram RNS

A ja już nie. Poszli za bardzo w lewo i zbyt wielkomiejsko-stołecznie. Czuć wyższość warszaffki.
odpowiedź
User
mitolog
Już nie wiem, czy część komentarzy tu to trolowanie, czy czysta głupota i niezrozumienie świata? Nie będę bronił 357 za wszelką cenę, bo jest parę rzeczy, które bym zmienił "pod siebie", są rzeczy, których nie lubię. Z drugiej strony to właśnie szerokie spektrum tematów/muzyki powoduje, że można zobaczyć co tam się dzieje poza naszą bańką.

Finanse, przejrzystość wypłat? 357 nie funkcjonuje w próżni, ujawnianie tak szczegółowych danych jak oczekują niektórzy byłoby po prostu szkodliwe. Pomimo finansowania przez patronów, 357 wciąż jest najzwyklejszą w świecie firmą i musi funkcjonować wg zasad rynkowych.

Kolejna kwestia - myślenie, że komercyjne stacje stacje są za darmo. Płacimy za nie - naszym czasem słuchając w kółko tych samych natrętnych reklam, które wchodzą podprogowo, a później płacimy za to radio pieniędzmi w tych elektromarketach czy aptekach. A te markety płacą grube siano za reklamy i tak to się kręci.

Wyjazdy, eventy, etc. - łatwo to wyciąć, wraz z widocznością marki... Dużo by gadać...
odpowiedź
User
dassa
Ponoć niedługo do każdej audcyji założona zostanie osobna spółka z.o.o.
odpowiedź