Pasibus z odświeżonym menu: są dania dla wegan i na słodko
Sieć burgerowni Pasibus, w którą zainwestowała Agora, odświeżyła menu: powiększyła burgery, wprowadziła ofertę dla wegan i w wersji na słodko. Nowa oferta dostępna jest od środy 12 sierpnia.
Burgery w nowym rozmiarze "L" będą podawane w bułce maślanej i z większą ilością mięsa niż w wersji burgera "mały głód". Standard Vegan (burger dla miłośników kuchni roślinnej) oferowany będzie w bułce pszennej z kotletem warzywnym (z fasoli czerwonej, kukurydzy, świeżej papryki, kapusty pekińskiej, pora, marchewki, czosnku, ryżu brązowego, słonecznika, kaszy manny, lnu, kolendry, chilli i przypraw) z wegańskimi majonezem oraz serem cheddar. Kotlet będzie smażony osobno na oleju roślinnym.
W pozostałych burgerach, jak dotychczas, będzie można bezpłatnie wymienić kotleta mięsnego na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno) lub smażony ser przygotowany według autorskiej receptury. Jako pierwszy Słodziak dostępny będzie znany z początków Pasibusa burger Grucha: wołowiny, sos biały, roszponka, ser gorgonzola i chutney gruszkowe.
- Dzięki kategorii "Słodziak" wyznaczamy miejsce na burgery wybijające się słodkim akcentem, które były w naszej ofercie w przeszłości, ale i te, które stworzymy w przyszłości. Tego rodzaju nowości będą często pojawiać się w naszym menu, aby każdy mógł poczuć nieco słodkiej odmiany - komentuje Jakub Aleksandrowicz, dyrektor marketingu Pasibusa.
W nowym menu znajdzie się też oferta „Wypasik”. Obejmuje ona pięć mniejszych burgerów, podawanych w bułce maślanej, dostępnych w cenie – 9 zł. Jest też opcja zamówienia Boxów: Duży Box będzie składał się z trzech dowolnych burgerów z oferty Wypasik i frytek, a Giga Box to sześć wybranych Wypasików i giga porcja frytek. Boxy będą kosztować odpowiednio 35 zł i 66 zł.

Sieć Pasibus została uruchomiona w 2013 r., jej pierwszy food truck działał we Wrocławiu. Obecnie restauracje sieci znajdują się już w 13 miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu. Marka prowadzi 26 lokali marki w Polsce, w tym 9 restauracji zostało stworzonych we współpracy ze spółką Helios.
W lutym br. spółki z grupy Agory - Helios oraz Step Inside - podpisały umowę inwestycyjną z częścią wspólników firmy Food for Nation w celu rozwoju sieci Pasibus. Umowa określa zasady współpracy oraz rozwoju biznesu. Rok wcześniej Helios dofinansował Step Inside kwotą 10 mln zł.
W pierwszym kwartale br. przychody grupy kapitałowej Agora zmalały o 6,1 proc. do 289,6 mln zł, strata netto wzrosła z 3,4 do 47,1 mln zł, a zysk EBITDA - z 37,9 do 44,6 mln zł. Koszty operacyjne firmy zwiększyły się o 0,4 proc. do 309,1 mln zł.
Newsletter



Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku
Dołącz do dyskusji: Pasibus z odświeżonym menu: są dania dla wegan i na słodko
z pewnością to wszyscy umrzemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Cóż, taka prasa, jaki food.