Xiaomi wprowadza smartfon Mi Max 3 z ekranem 6,9 cala i pojemną baterią w cenie od 930 zł
Chiński koncern Xiaomi przedstawił nowy smartfon Mi Max 3 wyposażony w ekran o rozmiarach 6,9 cala, podwójny aparat fotograficzny oraz baterię o pojemności 5500 mAh. Urządzenie jest dostępne w dwóch wersjach pojemnościowych w cenie ok. 930 i 1100 złotych.

Zastosowany w Mi Max wyświetlacz o przekątnej 6,9 cala i proporcjach 18:9 ma odtwarzać obraz w rozdzielczości 1080 x 2160 pikseli. Centralną jednostką smartfona jest 8-rdzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 636. W zależności od wersji urządzenia procesorowi towarzyszą 4 lub 6 GB pamięci operacyjnej RAM typu LPDDR4. Z kolei na dane producent przeznaczył przestrzeń o rozmiarach 64 lub 128 GB.
Główny podwójny aparat fotograficzny zamontowany w Mi Max 3 oferuje rozdzielczość 12 Mpix f/1.9 + 5 Mpix oraz diodę LED, zaś kamera przeznaczona do zdjęć selfie zapewnia jakość na poziomie 8 Mpix.

Smartfon oferuje dużą baterię o pojemności 5500 mAh, urządzenie obsługuje technologię dual SIM, a całość pracuje pod kontrolą systemu Android 8.1 Oreo z nakładką MIUI 9.
Początkowo Mi Max 3 ma trafić do dystrybucji na rynku chińskim, później stopniowo jego sprzedaż będzie rozszerzana na inne obszary. Urządzenie będzie oferowane w trzech wersjach kolorystycznych: czarnej, niebieskiej i złotej. Wersja wyposażona w 4 GB RAM i 64 GB pamięci kosztuje w przeliczeniu ok. 930 zł, z kolei odmiana oferująca 6 GB RAM i 128 GB miejsca na dane to koszt ok. 1100 zł.

W Polsce Xiaomi prowadzi sprzedaż m.in. za pośrednictwem własnych autoryzowanych salonów. 2 z nich działają już w Krakowie i Warszawie, na 21 lipca br. zapowiedziano uruchomienie kolejnego sklepu we Wrocławiu. Niedawno chiński producent smartfonów zadebiutował na giełdzie w Hong Kongu, jednak wejście na parkiet okazało się niezbyt udane.

Newsletter

Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu