Burger King otwiera pierwszą bezmięsną restaurację
W niemieckiej Kolonii 7 czerwca zostanie otwarty pierwszy lokal Burger King serwujący tylko produkty wegetariańskie lub wegańskie.
We współpracy z The Vegetarian Butcher, w lokalu tym serwowane będą takie dania, jak Whopper na bazie roślin, Halloumi King czy roślinny Long Chicken Burger. Na razie to tylko eksperyment - bezmięsne menu w jednym z lokali Burger Kinga w Kolonii będzie serwowane tylko kilka dni, po czym wróci regularna oferta.
Bezmięsny Burger King
Burger King eksperymentuje z roślinnymi daniami od 2002 roku, kiedy to wprowadzono do stałego menu wegetariańskiego burgera. Jego nowsza wersja - roślinny Rebel Whopper, dostarczany przez The Vegetarian Butcher - jest dostępny w ponad 35 krajach na czterech kontynentach.
The Vegetarian Butcher - roślinna marka Unilevera - do stworzenia smaków i tekstur przypominających mięso wykorzystuje najnowocześniejsze technologie oraz różnorodne mieszanki roślinnych białek.
Według tegorocznych badań Boston Consulting Group, sektor roślinnych zamienników mięsa w 2035 roku osiągnie wartość 290 miliardów dolarów.
Newsletter



Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku
Dołącz do dyskusji: Burger King otwiera pierwszą bezmięsną restaurację