Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce
Od 2 marca w poniedziałki o godz. 21.50 telewizyjna Dwójka emitować będzie dwunasty sezon serialu „O mnie się nie martw”. Do obsady nowych odcinków dołączy Jacek Knap - dowiedział się portal Wirtualnemedia.pl.
Poczta Polska wprowadziła usługę Wpłata Ekspres umożliwiającą przesłanie pieniędzy na rachunek bankowy, które w ciągu kilku sekund zostają zaksięgowane.
Sąd Rejonowy w Ostrołęce skazał dziennikarza TVN Piotra Kraśkę na 100 tys. zł grzywny za prowadzenie samochodu w 2016 roku mimo braku prawa jazdy.
Heyah wprowadza nową ofertę, w ramach której użytkownicy usługi na kartę nie muszą doładowywać konta, aby przedłużyć jego ważność.
W ramach Prime Video Channels udostępniono kanały FilmBox i Dobre, bo polskie. Subskrybenci serwisu streamingowego Amazon Prime Video mogą przetestować pierwszą bibliotekę przez dwa tygodnie za darmo. Później opłata abonamentowa wynosi 19,99 zł miesięcznie. W przypadku drugiej usługi bezpłatny test trwa tydzień, a następnie kosztuje ona 7,99 zł miesięcznie.
Rosyjskie władze sfinansowały kampanię realizowaną przez tamtejsze influencerki, mającą przekonać Rosjan, że trwająca w kraju mobilizacja ("częściowa") ma tak naprawdę niewielką skalę. Cel - uspokojenie ludności.
Kilka tygodni temu pojawiły się na profilu TikTokowym Radia Maryja, a od czwartku także na Twitterze Telewizji Trwam można oglądać filmik z maybachami o. Tadeusza Rydzyka. Duchowny pokazuje na nim dwie zabawki, nawiązując do medialnej pogłoski, jakoby jeździł na co dzień prawdziwą wersją luksusowego samochodu.
W Cyfrowym Polsacie stacje Canal+ Sport 3 i Canal+ Sport 4 z transmisjami piłkarskiej PKO Ekstraklasy będą dostępne dla abonentów pakietu Familijnego Max i droższych. Trzeba będzie za nie płacić 10, 20 lub 30 zł miesięcznie.
Tygodnik „NIE” (Urma) zaproponował Lechowi Wałęsie pracę przy promocji tytułu. - Mógłby działać w onlinie, ale zapraszamy byłego prezydenta też na łamy, propozycja jest poważna - mówi nam Michał Marszał, dziennikarz „Nie”.
- Tutaj nie ma drugiego dna - nakłady na Superstację nie przynosiły oczekiwanych efektów i trzeba było coś zmienić - tak wprowadzenie zupełnie nowego profilu tego kanału uzasadnia Dorota Gawryluk, dyrektor informacji i publicystyki w Telewizji Polsat. Zaznaczyła, że o zmianach w Superstacji zdecydował zarząd Telewizji Polsat.
Prezes Telewizji Polskiej Jacek Kurski wyjaśnił, że wbrew sugestiom w artykule Onetu nie naruszył zasad epidemicznych, jadąc na finał Eurowizji Junior kilka dni po uzyskaniu pozytywnego wyniku testu covidowego. Kurski wyjaśnił, że test potwierdził jego status ozdrowieńca. Zapowiedział pozwanie Onetu i złożenie zawiadomienia do prokuratury. - Onet dla oszczerczego ataku politycznego posunął się do złamania tajemnicy lekarskiej, wykradzenia tajnych danych o zdrowiu i bezmyślnej, antynaukowej interpretacji tych danych. To czyny bandyckie i kryminalne - ocenił Kurski.
„Uważam Rze. Inaczej Pisane” – to tytuł nowego tygodnika wydawnictwa Presspublica, którego pierwszy numer ukaże się w poniedziałek. Pismo ma być "jedynym konserwatywno - liberalnym głosem w debacie publicznej".
Gwarancja może zostać udzielona również poprzez oświadczenie sprzedawcy na fakturze, a warunki takiej gwarancji należy wówczas oceniać przez pryzmat przepisów kodeksu cywilnego.
W 2019 roku uśredniony dzienny zasięg radia wyniósł 72,2 proc., a średni czas słuchania uplasował się na poziomie 269 minut. Najwyższy zasięg medium to generuje w samochodzie. Liderem słuchalności w zeszłym roku było RMF FM, a PR1 i PR3 odnotowały historycznie najniższe wyniki - wynika z analizy portalu Wirtualnemedia.pl.
Pracująca dotychczas w „Panoramie” TVP2 dziennikarka i prezenterka Marta Kielczyk w sobotę zadebiutuje jako prowadząca główne wydanie „Wiadomości” TVP1. Oglądać będziemy ja mogli w nowej roli także i w najbliższą niedzielę. W czwartek natomiast poprowadziła „Gościa Wiadomości”, a jej rozmówczynią była Iga Świątek. Kim jest nowa twarz informacyjnego flagowca TVP?
W czwartek zawieszono kodowanie kanałów wchodzących w skład pakietu naziemnego Polsatu. Niekodowane były m.in. TVN24, Eurosport 1, Polsat Sport czy Eleven Sports 1. Nie wszyscy odbiorcy naziemnej telewizji cyfrowej w zasięgu MUX-4 mogli jednak oglądać te stacje.
Sieć kin Cinema City wprowadziła do swojej oferty abonament, który pozwala na udział w nieograniczonej liczbie seansów. Ceny za program Unlimited wynoszą 42 lub 49 złotych miesięcznie.
- Jestem bardzo zbudowany odkryciem w Polsacie świetnych ludzi. Mam w swoim zespole znakomite postaci, których mi brakowało w poprzedniej pracy. Nie wiedziałem, że one są na tak wysokim poziomie. Trzeba było im to uświadomić - mówi w rozmowie Wirtualnemedia.pl Edward Miszczak, dyrektor programowy i wiceprezes Polsatu. W rozmowie opowiada o jesiennej ramówce Polsatu, dalszych planach i zmianach na rynku.
Kanały filmowe 13 Ulica i Universal Channel oraz rozrywkowy E!, należące do NBCUniversal Networks International, z końcem lutego br. znikną z oferty sieci kablowej UPC Polska.
- To nie będą medyczne „Rozmowy w toku”, chociaż program też będzie realizowany z udziałem publiczności i w „moim” starym studiu. Nie pokażemy niczego kontrowersyjnego. Czasami ludziom trzeba dać nadzieję - mówi w rozmowie z portalem Wirtualnemedia.pl Ewa Drzyzga, mająca na antenie TVN prowadzić nowy program - „36,6°C”.