Nowa dziennikarka w XYZ. Przeszła z 300gospodarka.pl
Katarzyna Mokrzycka przechodzi do portalu XYZ Grzegorza Nawackiego - dowiedział się serwis Wirtualnemedia.pl. Dziennikarka niedawno rozstała się z portalem 300gospodarka.pl.
Kilkanaście dni temu Katarzyna Mokrzycka napisała na Linkedinie: „Żegnam się dziś z 300 Gospodarka, dziękując za kilka świetnych lat na jej łamach. Dla mnie to było 5 bardzo intensywnych lat – pandemia, wojna i moje 3 pełnoskalowe przeprowadzki po całej Polsce z całym dobytkiem! Pracowałam w tym czasie w najróżniejszych warunkach, czasem na walizkach, a czasem w okolicznościach niemal polarnych - ale zawsze dawałam z siebie 100 proc”.
Z naszych informacji wynika, że dziennikarka dołączyła do portalu XYZ. Potwierdził nam to szef serwisu Grzegorz Nawacki. Pojawił się już pierwszy materiał jej autorstwa - wywiad z prezydentem Krakowa Aleksandrem Miszalskim.
Katarzyna Mokrzycka w XYZ
Mokrzycka jest dziennikarką gospodarczą. Pracowała także m.in. w „Pulsie Biznesu” czy tygodniku „Wprost”. W 300 Gospodarka kierowała działem wywiadów, analiz i raportów.
Czytaj także: Branża ocenia debiut XYZ
Niedawno podawaliśmy, że Emilia Derewienko, dziennikarka specjalizująca się w sektorze transportowym i logistycznym również przeszła do XYZ z serwisu 300 Gospodarka, w którym pracowała przez ponad 3 lata. Będzie pisała o branży transportowej, logistycznej i turystyce. Wcześniej przez 7 pracowała z Zespole Doradców Gospodarczych TOR, najpierw jako dziennikarka w portalu Rynek Infrastruktury, a potem w portalu Rynek-Lotniczy.
Z kolei dotychczasowy szef 300 Gospodarka Marek Chądzyński odszedł do „Pulsu Biznesu”. Jego następczynią w roli redaktorki naczelnej została Dorota Mariańska.
Newsletter

Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu