Portal o mediach, reklamie, internecie, PR
Nr 1 w Polsce
- Zastanawiam się, czy nie złożyć zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa - mówi portalowi Wirtualnemedia.pl Szymon Jadczak, dziennikarz śledczy, którego tekst o majątku Donalda Tuska przepisanym na jego żonę wywołał w sieci falę nienawistnych komentarzy adresowanych do autorów artykułu. W efekcie dziennikarz zablokował na Twitterze wielu użytkowników.
W taryfie Plush na Kartę (należącej do Polkomtelu) wprowadzono promocję, w której można otrzymać za darmo dodatkowe 10 GB pakietu internetowego. Wspiera to kampania reklamowa przygotowana przez firmy Scholz & Friends Warszawa, TFP, Human Ark i OMD Media Direction.
W ramach bożonarodzeniowej odsłony kampanii piwa Tyskie (Kompania Piwowarska) pod hasłem „Przejdźmy na Ty” promujący je pociąg odwiedził Żywiec, gdzie mieści się browar konkurencyjnej marki piwnej.
18 stycznia 2013 roku dziecięcy kanał Cartoon Network rozpocznie emisję drugiego sezonu serialu „Liga Młodych”.
W najnowszym numerze „Glamour” ukazał się artykuł „Rewolucja nie ubiera się u Prady” zapowiadany na okładce stwierdzeniem „Modne rewolucjonistki na Majdanie”. Spotkało się z to z ostrą reakcją internautów. - Cała sprawa jest wynikiem niefortunnego kontekstu - mówi Wirtualnemedia.pl Anna Jurgaś, naczelna pisma.
Multipleks eksperymentalny Telewizji Polskiej już niebawem stanie się regularnym. W rozmowie z Wirtualnemedia.pl przewodniczący Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Witold Kołodziejski zapowiada też, że o przyszłości MUX-5 i MUX-8 zdecyduje przyszła KRRiT. - Wtedy ten MUX-8 jako nie do końca telewizyjny mógłby być przeznaczony na potrzeby cyfrowego radia - zdradza.
Satyryk Jan Pietrzak zniknął na prawie miesiąc z programów publicystycznych TVP Info, po tym jak w jednym z nich nazwał Klaudię Jachirę „wynajętą zdzirą ze szlamem w głowie”. - Powody zniknięcia to moja prywatna sprawa, nie zamierzam się żalić - mówi Pietrzak portalowi Wirtualnemedia.pl.
Sąd Apelacyjny w Warszawie zmienił orzeczenie z pierwszej instancji, nakazując wydawcy i byłym dziennikarzom „Wprost” (PMPG Polskie Media) przeproszenie Kamila Durczoka za artykuły z początku 2015 roku, w których zarzucono mu mobbing i molestowanie podwładnych w redakcji „Faktów” TVN. - Nie ma we mnie żadnej satysfakcji. Tego co straciłem, nie przywróci mi już nikt - przyznał Durczok.
Liderem średniej sprzedaży ogółem wśród tygodników opinii w styczniu br. był „Gość Niedzielny”. Największym wzrostem pochwalić się mógł „Tygodnik Powszechny”, a na czele spadków znalazł się tytuł „Sieci” - wynika z analizy Wirtualnemedia.pl.
W środę na portalu Plotek.pl (Grupa Gazeta.pl) pojawił się artykuł: „Internet śmieje się ze zdjęć Taco i Igi Lis. Powstał już nawet mem. Kiedy twój chłopak ma większe cycki od ciebie”. Po tym jak skrytykował to Kamil Durczok we wpisie skierowanym do prezesa Agory Bartosza Hojki tekst usunięto. - Redakcja zdecydowała się usunąć artykuł, który został zbyt szybko opublikowany - tłumaczy Agora.
Rozpoczęła się kampania reklamowa soków Fortuna (produkowanych przez Grupę Polmlek) oparta na znanej z dawnych spotów tej marki piosenki śpiewanej przez Kasię Kowalską. Obecną akcję przygotowały firmy MK Group, Roots PR i U2 media.
Firma CEDC, producent alkoholi wprowadza do sprzedaży trzy nowe warianty smakowe wódki Żubrówka. Planuje też w tym roku zwiększyć wsparcie komunikacyjnej tego brandu.
Złożenie zlecenia umorzenia jednostek uczestnictwa funduszu nie oznacza, że zostanie ono zrealizowane natychmiast. Na pieniądze trzeba poczekać nawet kilka dni.
Adam Pieczyński rezygnuje z funkcji redaktora naczelnego TVN24 i „Faktów” oraz dyrektora szefa pionu informacji TVN. Jego następcą zostanie Michał Samul. - Nadszedł moment, by oddać stery, wypocząć i poświęcić się rodzinie - uzasadnia.
W ciągu tygodnia od premiery serial Netfliksa „Wielka woda” obejrzano w 10 mln gospodarstw domowych na całym świecie. Produkcja wyreżyserowana przez Jana Holoubka była drugim najbardziej oglądanym nieanglojęzycznym serialem na platformie.
Pogrzeb zmarłego we wtorek dziennikarza Kamila Durczoka odbędzie się dzisiaj w kościele pod wezwaniem Przenajświętszej Trójcy w Katowicach-Kostuchnie. Urna z prochami zmarłego zostanie złożona w rodzinnym grobie na pobliskim cmentarzu.
Producent filmowy Piotr Woźniak-Starak jest poszukiwany po wypadku na motorówce, do którego doszło w niedzielę rano jeziorze Kisajno koło Giżycka. W akcji biorą udział policjanci, ratownicy i płetwonurkowie
Emitowany w Siódemce nowy program „One night squad” po trzech tygodniach emisji ogląda średnio 270 tys. widzów. Stacja w paśmie emisji programu zajmuje trzecie miejsce w rynku telewizyjnym na tle swoich głównych konkurentów - wynika z analizy Wirtualnemedia.pl.
Choć Canal+ Polska szczegółowo poinformował o planach dotyczących transmisji z Ligi Mistrzów, to w komunikacie zabrakło informacji o dostępności rozgrywek w jakości Ultra HD. - UEFA w tym momencie nie gwarantuje żadnej określonej liczby transmisji w jakości 4K – tłumaczy w rozmowie z Wirtualnemedia.pl Piotr Kaniowski, rzecznik prasowy nadawcy.
- „Fakt” był i będzie tabloidem, ale chcę ocieplić wizerunek gazety, zmienić jej postrzeganie jako tytułu, który wszystko neguje i jest zasypany dramatycznymi historiami - mówi w rozmowie z Wirtualnemedia.pl Robert Feluś, redaktor naczelny „Faktu” (Ringier Axel Springer Polska).