„Moje Mieszkanie” najchętniej kupowanym miesięcznikiem wnętrzarskim w I półroczu
Na pozycji lidera sprzedaży ogółem wśród magazynów wnętrzarskich w pierwszym półroczu br. znalazło się „Moje Mieszkanie”. Prawie wszystkie tytuły w zestawieniu odnotowały spadki, a najwięcej straciła „Weranda”. Zyskało tylko „Dobre Wnętrze” - wynika z raportu Wirtualnemedia.pl.
Z danych Związku Kontroli Dystrybucji Prasy opracowanych przez portal Wirtualnemedia.pl wynika, że średnia sprzedaż ogółem miesięcznika „Moje Mieszkanie” (ZPR Media) w pierwszym półroczu 2019 roku wyniosła 47 004 egz. W porównaniu do analogicznego okresu rok wcześniej zmniejszyła się ona o 6,91 proc.
>>> Przeglądaj okładki gazet i magazynów w naszym dziale Jedynki
Drugie miejsce zajęło „M jak Mieszkanie” (ZPR Media). Średnia sprzedaż ogółem tego tytułu w porównaniu do analogicznego okresu rok wcześniej zmalała o 7,76 proc. do poziomu 28 266 egz.
Podium uzupełnia miesięcznik „Weranda” (Wydawnictwo Te-Jot). Jego średni wynik sprzedażowy w analizowanym okresie wyniósł 18 489 egz., po spadku o 12,42 proc. - największym w zestawieniu.
Jedyny wzrost w zestawieniu, wynoszący 4,84 proc. do 9 688 egz., odnotowało zajmujące ostatnią lokatę „Dobre Wnętrze” (ZPR Media).

W czerwcu 2019 roku sprzedaż ogółem lidera, czyli „Mojego Mieszkania”, wyniosła 42 886 egz., po spadku względem czerwca 2018 roku o 13,49 proc.
Dalej uplasowały się: „M jak Mieszkanie” (24 368 egz.; w dół o 15,71 proc. - największy spadek w zestawieniu), „Weranda” (16 756 egz.; - 13,36 proc.) i „Dobre Wnętrze” (8 813 egz.; wzrost o 4,51 proc. - jedyny w zestawieniu).

Sprzedaż ogółem to suma sprzedaży egzemplarzowej wydań drukowanych, sprzedaży egzemplarzowej e-wydań oraz wszystkich form prenumeraty wydań drukowanych i prenumeraty e-wydań.
Rozpowszechnianie płatne razem to suma sprzedaży egzemplarzowej wydań drukowanych, sprzedaży egzemplarzowej e-wydań, prenumeraty wydań drukowanych i prenumeraty e-wydań oraz innych płatnych form rozpowszechniania wydań drukowanych i innej płatnej dystrybucji e-wydań.
Nakład jednorazowy to liczba wydrukowanych egzemplarzy danego wydania opatrzonego tą samą datą wydawniczą oraz tym samym numerem, nie zawiera rozpowszechnionych przez wydawcę e-wydań. Średni nakład jednorazowy oblicza się dodając nakłady wszystkich wydań w danym okresie i dzieląc otrzymaną sumę przez liczbę wydań w danym okresie.
Newsletter

Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku