SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Radio 357 z wakacyjną ramówką. Piotr Baron gościnnie na antenie

Od poniedziałku 30 czerwca Radio 357 będzie nadawać według letniej ramówki. Na antenie pojawią się nowe cykle i audycje m.in. z gościnnym udziałem dziennikarzy muzycznych innych rozgłośni. Usłyszeć będzie można m.in. Piotra Barona, a do końca sierpnia głosować na przebój lata.

Dołącz do dyskusji: Radio 357 z wakacyjną ramówką. Piotr Baron gościnnie na antenie

44 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Płyta tygodnia
Jeden z nielicznych dziennikarzy Trójki, którym warto wysyłać płyty. Jest gwarancja, że przesłucha a jak mu się spodoba, to puści to na antenie. Nie można tego powiedzieć o tych jeszcze bardziej znanych "ikonach" radiowych polskiego eteru chodzących na smyczy majorsów lub pozbawionych jaj, by zagrać coś od siebie.

wysłać płyty? halo obudź sie jest 2025 rok

Zgadza się. I jak chcesz zainteresować jakiegoś znanego dziennikarza muzycznego swoją twórczością wydaną samemu lub w małej wytwórni a nie masz kasy, żeby odwalać proceder zwany jako "Payola" (czyli płacić mediom) lub pluggerom lub podpisać cyrograf z majorsem na dystrybucję (i liczyć, że ów dorzuci twoją płytę do patronatów medialnych załatwianych z mediami układami lub za kasę), to szukasz audycji autorskich prowadzonych przez dziennikarzy-pasjonatów, którzy poruszają się w podobnych klimatach muzycznych i wysyłasz im płytę plus piszesz parę słów o sobie. Jak wyślesz im e-mail z plikiem cyfrowym lub linkiem to wylądujesz w spamie lub w najlepszym wypadku w koszu. Cieszę się, że mogłem ci pomóc. Skąd ta wiedza? Bo parę lat życia amatorsko pomagałem muzykom z różnych krajów zainteresować polskie media ich muzyką i z wielką radością oraz satysfakcją przyznaję, że jeszcze kilkanaście lat temu polskie media publiczne i amatorskie - w porównaniu z tymi zachodnimi - były bardzo do przodu, jeśli chodzi o otwartość na nowe rzeczy. Tylko trzeba było wiedzieć gdzie i do kogo wysyłać płyty. A żeby tę wiedzę mieć, to trzeba było przez kilka lat śledzić playlisty audycji autorskich, oprawę muzyczną itd. Po tych latach wiedziałem, kto gra od serca a kto pod patronaty lub po to, by robić ekskluzywne wywiady z gwiazdami z majorsowego katalogu. Balonik jest jednym z tych, którzy słuchają przysyłanych płyt. W Trójce było takich ludzi więcej, ale mieli audycje zwykle w nocy... i te audycje znikały... Byli tacy ludzie i jeszcze są, choć coraz mniej, w rozgłośniach regionalnych oraz internetowych. Jest rok 2025 i z wyjątkiem sceny disco-polo, metalowej, hip-hopowej, rapowej, jazzowej, klasycznej - o tym, co będzie grane i promowane nadal decydują 3 największe wytwórnie fonograficzne. Nie wierzysz? To poświęć trochę czasu na lekturę playlist radiowych wszystkich anten mediów publicznych oraz czołowych komercyjnych. Cieszę się, że mogłem Ci pomóc ;-)
odpowiedź
User
Niki
Gdyby zamiast nachalnego namawiania na patronat wzięli się za przejście na antenę ogólnodostępną byłoby nawet fajne radio. Da się posłuchać.
odpowiedź
User
Niki
Gdyby zamiast nachalnego namawiania na patronat wzięli się za przejście na antenę ogólnodostępną byłoby nawet fajne radio. Da się posłuchać.
odpowiedź