SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Radio 357 z wakacyjną ramówką. Piotr Baron gościnnie na antenie

Od poniedziałku 30 czerwca Radio 357 będzie nadawać według letniej ramówki. Na antenie pojawią się nowe cykle i audycje m.in. z gościnnym udziałem dziennikarzy muzycznych innych rozgłośni. Usłyszeć będzie można m.in. Piotra Barona, a do końca sierpnia głosować na przebój lata.

Dołącz do dyskusji: Radio 357 z wakacyjną ramówką. Piotr Baron gościnnie na antenie

42 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
boomer
Jeden z nielicznych dziennikarzy Trójki, którym warto wysyłać płyty. Jest gwarancja, że przesłucha a jak mu się spodoba, to puści to na antenie. Nie można tego powiedzieć o tych jeszcze bardziej znanych "ikonach" radiowych polskiego eteru chodzących na smyczy majorsów lub pozbawionych jaj, by zagrać coś od siebie.

wysłać płyty? halo obudź sie jest 2025 rok

Zgadza się. I jak chcesz zainteresować jakiegoś znanego dziennikarza muzycznego swoją twórczością wydaną samemu lub w małej wytwórni a nie masz kasy, żeby odwalać proceder zwany jako "Payola" (czyli płacić mediom) lub pluggerom lub podpisać cyrograf z majorsem na dystrybucję (i liczyć, że ów dorzuci twoją płytę do patronatów medialnych załatwianych z mediami układami lub za kasę), to szukasz audycji autorskich prowadzonych przez dziennikarzy-pasjonatów, którzy poruszają się w podobnych klimatach muzycznych i wysyłasz im płytę plus piszesz parę słów o sobie. Jak wyślesz im e-mail z plikiem cyfrowym lub linkiem to wylądujesz w spamie lub w najlepszym wypadku w koszu. Cieszę się, że mogłem ci pomóc. Skąd ta wiedza? Bo parę lat życia amatorsko pomagałem muzykom z różnych krajów zainteresować polskie media ich muzyką i z wielką radością oraz satysfakcją przyznaję, że jeszcze kilkanaście lat temu polskie media publiczne i amatorskie - w porównaniu z tymi zachodnimi - były bardzo do przodu, jeśli chodzi o otwartość na nowe rzeczy. Tylko trzeba było wiedzieć gdzie i do kogo wysyłać płyty. A żeby tę wiedzę mieć, to trzeba było przez kilka lat śledzić playlisty audycji autorskich, oprawę muzyczną itd. Po tych latach wiedziałem, kto gra od serca a kto pod patronaty lub po to, by robić ekskluzywne wywiady z gwiazdami z majorsowego katalogu. Balonik jest jednym z tych, którzy słuchają przysyłanych płyt. W Trójce było takich ludzi więcej, ale mieli audycje zwykle w nocy... i te audycje znikały... Byli tacy ludzie i jeszcze są, choć coraz mniej, w rozgłośniach regionalnych oraz internetowych. Jest rok 2025 i z wyjątkiem sceny disco-polo, metalowej, hip-hopowej, rapowej, jazzowej, klasycznej - o tym, co będzie grane i promowane nadal decydują 3 największe wytwórnie fonograficzne. Nie wierzysz? To poświęć trochę czasu na lekturę playlist radiowych wszystkich anten mediów publicznych oraz czołowych komercyjnych. Cieszę się, że mogłem Ci pomóc ;-)

to o czym piszesz może sprawdzało sie 10 lat temu, dzisiaj nawet nie za bardzo jest na czym odtworzyć taką płytę a już na pewno nikomu nie chcialo by sie zgrywac piosenek do systemu emisyjnego.
2 29
odpowiedź
User
Dariusz
momencik, czy Baron ma w 3 audycje czy szydło go elegancko odstawiła od anteny? więc jeśli ma to widzę tu konflikt interesów bo jak pracownik jednej firmy może świadczyć prace w firmie konkurencyjnej, nawet jeśli ta pierwsza jest w likwidacji. jeśli natomiast nie ma audycji w 3 to nie widziałem komunikatu ze ich drogi się rozeszły...

"W Tonacji Trójki", we wtorki. Prowadzi wspólnie z Justyną Grabarz. Baron nie jest pierwszy - Piotr Kaczkowski ma audycje w 357 i w Trójce. Tyle tylko, że P.K. jest wolnym strzelcem, nie ma etatu w Trójce.
4 0
odpowiedź
User
Korek
No niestety od czasu jak usłyszałem i u was i w trójce, że zapraszacie gościnie przestałem być i patronem i słuchaczem. Pozdrawiam Ono To Gościniec. Ps. Pan Piotr Baron jako , przynajmniej wg. mnie, zupełnie apolityczny dziennikarz muzyczny w przeciwieństwie do Manna i Kaczora mógłby stworzyć jakiś podcast na YouTube ze swoimi wariacjami bluesowo muzycznymi. Myślę , że szybko zdobył by sporą grupę fanów
2 16
odpowiedź