Meta wykorzystuje AI do zwiększenia zaangażowania. W tle walka o twórców
Była dyrektorka sprzedaży Eurozetu doradczynią zarządu naTemat
Ruszyła nowa agencja Veni, Vidi, Vidi. Adam Sułkowski na czele
Odszedł z Kanału Zero. Teraz jest w Iberionie
Rada programowa chce wyjaśnień od władz TVP. Chodzi m.in. o kampanię wyborczą
Zaprzysiężenie Karola Nawrockiego w telewizjach: „widowisko” w Republice, TVP z 90 kamerami
180 tys. widzów programu Doroty Wysockiej-Schnepf. Hitem odcinek o Macierewiczu
Co z nowymi kredytami Cyfrowego Polsatu? Banki chcą spotkania z Solorzem
Znany dziennikarz po niemal 30 latach odszedł z „Wyborczej”. Teraz pracuje w PR
Największy wydawca wiadomości na Wyspach idzie w subskrypcję. To reakcja na spadek przychodów
Wyborcza bez przelewu dla Agory. Tyle osób zatrudniała przed zwolnieniami
Telekamery „Tele Tygodnia” wrócą z kolejną edycją
Agencja Kerris chce odczarować wizerunek śledzia
Abi Evans global chief growth officerem w Dentsu Creative
Salestube ma nową paid social director
Maja Ostaszewska ambasadorką marki Patrizia Aryton
Radio TOK FM bez szefa muzycznego
Dziennikarz przeszedł z Gazeta.pl do Polskiego Radia 24
Eska Rock zmienia poranną audycję. Trójka prowadzących
Andrzej Duda dziękuje o. Rydzykowi. Za media i dobroczynność
Związek Firm PR ogłasza przewodniczących grup jurorów Złotych Spinaczy
Bentley ma nową szefową ds. komunikacji w regionie EMEA
Honor z szefową PR i komunikacji. Przeszła z firmy Shein
Marka Blur. dołącza do klientów agencji oLIVE media
Polacy coraz częściej wybierają piwa bezalkoholowe
Pensja powyżej 10 tys. brutto. W tych zawodach tyle zarobisz
Jarosław Sołomacha koordynatorem SEO w Polska Press. Przeszedł ze SpidersWeb
Agencja HOLO organizatorem Kongresu Volkswagen Financial Services 2025
Wyciekła możliwa data premiery iPhone'a 17. To już niedługo
Zygmunt Solorz nie nadzoruje już tego telekomu. Firma znów na plusie
Chińska zadyszka Apple. Dużo więcej z usług
Microsoft jak cztery mega jednorożce, goni Nvidię. LinkedIn i „Minecraft” rosną wolniej od Azure
Polska chce opodatkować koncerny cyfrowe. Wicepremier krytykuje Komisję Europejską
TVN Warner Bros. Discovery rozpoczyna współpracę z akceleratorem startupów Accelpoint
Żabka coraz większa i bardziej cyfrowa. Tyle sklepów przybyło w pół roku
Ministerstwo Finansów proponuje Osobiste Konto Inwestycyjne. Ciche wycofanie "podatku Belki"?
Nie żyje aktor Tomasz Jarosz. Był głosem w „Scooby-Doo”, „Smerfach” i „Gwiezdnych wojnach”
Ten serwis oferuje jakościowe seriale bez logowania i opłat
Nie żyje Krzysztof Matuszewski. Grał w teatrze, filmach i serialach
Grażyna Torbicka z odznaczeniem państwowym
Dyrektorzy IT zawsze musieli decydować, gdzie umieścić firmowe dane. Jednak obecnie niesie to za sobą konsekwencje, których nie było jeszcze kilka lat temu. Wybór dostawcy chmury to dziś przede wszystkim kwestia zarządzania ryzykiem prawnym. Pytanie nie brzmi „czy przejść do chmury”, ale „którą chmurę wybrać” – i czy masz nad nią faktyczną kontrolę.
Po tym jak na poprzednią promocję Orange na Kartę i jej reklamy porównawcze zareagowali T-Mobile i Play, w nowej ofercie marketingowej taryfy znalazło się 14 GB pakietu internetowego za 28 zł. Bohaterem nieco zmienionych reklam jest Robert Górski w roli kioskarza.
W telewizji rozpoczęła się kampania reklamująca Clean&Color - nową linię farb Dekoral (produkowanych przez PPG Deco Polska). Akcja jest prowadzona pod hasłem „Zabrudzenia znikają, kolor zostaje”.
Agencja H2O Creative odpowiada za kompleksową strategię komunikacji dla marki napojów Schweppes (produkowanych przez Orangina Schweppes Polska). Celem nowej kampanii jest zmiana postrzegania tej marki.
W nowej kampanii Lotte Wedel z udziałem Wargorra reklamowana jest Czekotubka. Kampanię, związaną z Dniem Dziecka, przygotowały i realizują firmy marketingowe Grandes Kochonos, Cosmo i OMD.
Wydarzenie takiej rangi jak Euro 2016 mobilizuje do zwiększonej aktywności marketingowej nie tylko sponsorów, ale też ich konkurentów, którzy chcą równie silnie zaistnieć. Najwięcej zyskają Polsat i TVP, które będą pokazywać mecze. Poza nimi największym beneficjentem będzie też internet - wynika z raportu Wirtualnemedia.pl.
W nowej kampanii reklamowej mBank promuje kredyt gotówkowy jako „kredyt ma się rozumieć”. Akcję przygotowały Grey Group Poland, Tango Production Poland i Mindshare Polska.
W telewizji, prasie, radiu i internecie zaczęła się nowa kampania reklamowa wafelków Familijne 2GO (produkowanych przez Colian). Przygotowały ją firmy marketingowe Soho Square, Gong, Mediabrands Studios, RedWorks i Universal McCann.
W tym tygodniu do zestawienia najciekawszych reklam trafiły cztery produkcje polskie. Są to spoty promujące Allegro, Oranżadę Hellena i Uniwersytet Wrocławski oraz akcja ambientowa Orange Polska.
Allegro realizuje działania wizerunkowe, które stanowią kolejny etap kampanii rozpoczętej w ub.r. pod hasłem „Czego szukasz?”. Akcję przygotowały firmy Bardzo, CutCut i UM.
IAB Polska, organizator drugiej edycji IAB Interactive Camp podpowiada 4 sprawdzone sposoby na budowanie relacji w branży digital.
Ruszyła kampania promująca sześć wariantów gatunkowych piwa Żywiec (produkowanego przez Grupę Żywiec): APA, Białe, Marcowe, Porter, Bock i Saison. Akcję, prowadzoną pod hasłem „Nie lada degustacja”, przygotowały firmy Gong, Just i Roots PR.
Kolejnym wariantem piwa Lech (produkowanego przez Kompanię Piwowarską) reklamowanym z udziałem Leszka Chmielewskiego jest Lech Ice Mojito. Kampanię przygotowały firmy marketingowe GPD Agency, OTO Film, Televisor i Tailor Made PR.
Rozpoczęła się kampania reklamowa piwa Lech Free (produkowanego przez Kompanię Piwowarską), której głównym bohaterem jest Leszek Chmielewski, wcześniej pojawiający się w reklamach podstawowej wersji Lecha. Akcję przygotowały firmy GPD Agency, OTO Film, Televisor, ZenithOptimedia Group i Tailor Made PR.
Rozpoczęła się międzynarodowa kampania reklamowa maszynek do golenia Wilkinson prowadzona pod hasłem „Na ostrzu flirtu”. Za przygotowanie i realizację akcji odpowiadają firmy Lubię to - linked by Isobar, MEC i Cocoa.
Credit Agricole Bank Polska rozpoczął kampanię pod hasłem „Daj się przenieść” promującą konta osobiste. Bohaterką reklam - przygotowanych przez bank wspólnie z firmami Just, Opus Film, Arena Media, Value Media i Point of View m.in. w oparciu o badania neuromarketingowe - jest aktorka Karolina Gruszka.
Ruszyła kampania reklamująca ofertę darmowych transmisji Euro 2016 dla nowych i przedłużających umowy abonentów sieci Plus. Bohaterami akcji - przygotowanej przez firmy Scholz & Friends Warszawa, TFP i Vizeum - są polscy siatkarze i ich trener Stéphane Antiga.
Startuje globalna kampania reklamowa piwa Heineken pod hasłem „Live Your Music”. Jej motywem muzycznym jest piosenka „Bohemian Rhapsody” zespołu Queen.
Nowy spot akcji społecznej „Szlachetna paczka” organizowanej przez Stowarzyszenie Wiosna ma zmienić postrzeganie biedy i stereotyp pomagania. Występują w nim potrzebujące rodziny i sportowcy.
Joanna Krupa, Karolina Pisarek, Ida Nowakowska, Tamara Gonzalez Perea i Julia Wieniawa to bohaterki nowych reklam tamponów o.b. (produkowanych przez Johnson&Johnson Consumer Health). Działania - obejmujące m.in. internet - zrealizowała agencja VML Poland.
Trwa kampania reklamowa wspierająca drugą odsłonę akcji „Wyskocz z kapci” promującej wodę mineralną Nałęczowianka. Działania marketingowe przygotowały i realizują firmy Publicis Poland, 121PR, Q&A Communications, Orka i MEC.
Firma Colian rozpoczęła kampanię reklamową wspierającą oranżadę Hellena pod hasłem „Cudze chwalicie, swego nie znacie!”. Bohaterem spotów jest dziennikarz TVN Kuba Wojewódzki. Za realizację działań odpowiadają agencje Brandman, Universal McCann, Studio filmowe M5 oraz Agencja Kolterman Media Communications.
Zapisz się do newslettera