Burger King sprzedaje wołowinę "lepszą dla planety"
Sieć fastfoodów Burger King rozpoczyna pilotaż menu, w którym wołowina pozyskiwana jest z ekologicznych hodowli.
Eksperymentalne menu Burger Kinga serwowane jest na razie w pięciu amerykańskich miastach. Mięso do burgerów pozyskano z hodowli, w których krowy emitują do atmosfery o 30 proc. mniej metanu.
Zdaniem naukowców, którzy opracowali ten ekologiczny plan żywienia zwierząt, kluczową rolę ma odgrywać w nim trawa cytrynowa.
Wołowina "better-for-the-planet" będzie na razie sprzedawana testowo w wybranych lokalach Burger Kinga. - Skoro jesteśmy częścią problemu, pracujemy nad tym, by być częścią jego rozwiązania - napisali w oświadczeniu przedstawiciele sieci.
Burger Kinga ma na świecie ponad 15 tys. lokali, z czego prawie połowa znajduje się w USA.
Newsletter



Sales&More i Bank Pekao S.A. wkraczają do gry! Sukces kampanii „Jak nie teraz, to kiedy… wbijesz na wyższy level?”
Serwisy społecznościowe, których już nie ma. Czego nas nauczyły?
Będzie wielki powrót do „Szkła kontaktowego”?
Filip Chajzer ponownie w „Dzień Dobry TVN”. Kolejne powroty na jubileusz programu
Całodobowy kanał poświęcony Smerfom już nadaje po polsku
Dołącz do dyskusji: Burger King sprzedaje wołowinę "lepszą dla planety"